Tips om je energielabel te verbeteren

Verduurzamen, meer grip op je energierekening houden en de waarde van je pand verhogen: een aantal redenen om je energielabel te verbeteren. Het energielabel van je bedrijfspand geeft de energieprestaties weer. Hoe hoger je label (A+++ is het hoogste, G het laagste), hoe minder energie wordt verbruikt. Verbruik je in je pand minder energie, dan betaal je energiekosten én draag je bij aan een beter klimaat. Op deze pagina geven we 7 tips om het energielabel van je pand te verbeteren.

7 tips energielabel verbeteren van je bedrijfspand of vastgoed

Je energielabel verbeteren? Met onderstaande 7 tips krik je het label omhoog:

Tip 1: Installeer een nieuwe ketel

Vervang de oude, inefficiënte ketel door een modernere, energiezuinige exemplaar. Nieuwere ketels zijn vaak beter geïsoleerd en verbruiken brandstof efficiënter.

Tip 2: Isoleer het pand

Met behulp van isolatiepanelen, spouwmuurisolatie en isolerende dakbedekking kun je muren, daken en vloeren isoleren. Dit zorgt ervoor dat warmte en kou minder snel uit het gebouw ontsnapt. Daardoor kun je de airco of verwarming een tandje lager zetten.

Tip 3: Plaats HR+++ glas

Hoogrendementsglas met drie of meer lagen, ook bekend als HR+++-glas, heeft uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Daardoor gaat warmte minder snel verloren.

Tip 4: Plaats zonnepanelen op het dak

De bekendste energiebesparingsmaatregel: zonnepanelen leggen. Daken in Nederland worden massaal volgelegd om zonnestralen om te zetten in energie. Door de verschillende subsidies is het interessant om daar juist nu in te investeren.

Tip 5: Installeer een warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de omgeving (zoals de lucht, bodem of water) en gebruikt deze om het pand te verwarmen. Door gebruik te maken van duurzame energiebronnen voor verwarming, verminder je de ecologische voetafdruk van je pand – en daarmee kun je het energielabel snel verbeteren.

Tip 6: Zorg voor goede ventilatie

Een goed ventilatiesysteem is essentieel voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Dit systeem zorgt ervoor dat vocht, CO2 en verontreinigende stoffen beter worden afgevoerd.

Tip 7: Monitor het energieverbruik

Meten is weten. Als je weet waar de meeste winst te behalen valt, kun je gericht aan de slag met energiebesparende maatregelen toepassen in je gebouw. Een energieadviseur kan je hierin inzicht geven én je helpen met de aanvraag van een hoger energielabel.

Financiering-Bedrijfspanden helpt je graag aan passende energieadviseur en bij het opstellen van een energierapport.

Soms is het noodzakelijk om je energielabel te verbeteren

Je energielabel verbeteren brengt veel voordelen met zich mee. Soms is het noodzakelijk om te verduurzamen. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste kantoorpanden met een oppervlakte van 100m2 of hoger minimaal energielabel C nodig hebben? Anders mogen er geen activiteiten worden uitgevoerd in het pand.

Energielabel verbeteren met gebruik van subsidies

Noodzaak of niet: nu is het moment om je pand te verduurzamen en daarmee je energielabel te verbeteren. De overheid stimuleert particulieren én ondernemers om te verduurzamen en heeft daarom geld vrijgemaakt voor duurzame subsidies. Daarmee ontvang je als ondernemer fiscaal voordeel op je duurzame investering. Voorbeelden hiervan zijn de SDE++, SVM, EIA en MIA\VAMIL.

Financiering nodig om je energielabel te verbeteren?

Wil je het energielabel van je pand of vastgoed verbeteren, maar heb je op dit moment niet de (volledig) benodigde financiële middelen? Bij Financiering-Bedrijfspanden helpen we je om de juiste financiering te verkrijgen. Wij moedigen ondernemers die gaan verduurzamen namelijk aan.

Bereken via de rekentool op onze website je maandelijkse lasten en hoeveel je ongeveer kunt lenen. Verstuur je aanvraag vrijblijvend en nemen je aanvraag telefonisch door en adviseren je over de mogelijkheden. Als onafhankelijke partij zoeken wij de beste financier voor jouw financieringsvraagstuk.

Veelgestelde vragen rondom de verbouwing of verduurzaming van een bedrijfspand

Kan ik lenen als ik een BKR-registratie heb?

Een BKR-registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement of leaseauto heb je waarschijnlijk ook een BKR-registratie (wordt geregistreerd vanaf een bedrag van 250 euro). Wanneer de BKR-registratie negatief is (drie maanden op rij een betaalachterstand van ten minste 250 euro) heeft dit invloed op je lening. Om erachter te komen wat je kunt lenen, vul je bovenstaand formulier in. Onze adviseur beoordeelt dan de aanvraag.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.