Verduurzamingshypotheek

Verduurzamen wordt voor steeds meer ondernemers belangrijk. Klanten geven vaker de voorkeur aan bedrijven die hun duurzaamheidsbeleid op orde hebben, ook als dat betekent dat ze daarvoor dieper in de buidel tasten. Je draagt als ondernemer bij aan de wereld van morgen én je bespaart op je eigen bedrijfskosten. Door de stijgende energie- en gasprijzen is het slim om te verduurzamen. Maar duurzaamheidsmaatregelen zijn een flinke investering vooraf. Met een verduurzamingshypotheek kun je hierin investeren.

Verduurzamen voor een lager energielabel

Wist je dat veel bedrijfspanden boven de 100 m2 vanaf 1 januari minimaal energielabel C of hoger moeten hebben? Dat betekent dat je jaarlijks maximaal 225 kWh per m2 mag uitstoten. Verduurzamen wordt daardoor voor veel ondernemers niet alleen belangrijk, maar ook noodzakelijk. En stijgt je energielabel, dan stoot je minder uit en dat heeft weer een positief effect op de maandelijkse energierekening. We geven een aantal verduurzamingstips waarmee je je energielabel verhoogt:

Tip 1: Isoleer

Liggen de stookkosten van je zakelijke pand zo hoog omdat de warmte direct weer verdwijnt via de vloer, muren of kozijnen? Isoleer! Dit levert je al snel een hoger energielabel op en lagere maandelijkse kosten.

Tip 2: Haal je energie uit duurzame bronnen

Kies voor een energieleverancier waarvan je zeker weet dat de energie voor 100% uit duurzame bronnen uit Nederland komt. Of nog beter: wek je eigen energie op. Leg zonnepanelen op het dak of sluit een warmtepomp aan. Zonnepanelen zijn vooraf een flinke investering, maar die heb je er meestal binnen 10 jaar uit. Terwijl de panelen vaak 25 jaar of langer meegaan en je maandelijkse energierekening direct daalt. Een financiering nodig voor de verduurzaming van je pand? Bereken hier je maandelijkse kosten.

Tip 3: Kies voor kozijnen met HR++-glas

Bij panden met enkel glas stook je eigenlijk voor buiten. Investeer in nieuwe kozijnen met HR++-glas. Het houdt de warmte op kantoor en deze kozijnen bieden extra inbraakpreventie.

Voordelen van verduurzaming

Eenmalig investeren, op de lange termijn profiteren. Vaak worden duurzaamheidsmaatregelen uitgesteld omdat ze vooraf een flinke investering vragen. Toch is het slim om nú te investeren, want je behaalt er een aantal voordelen mee:

Met jouw aanpassingen verlaag je je impact op het milieu: verandering begint namelijk altijd bij jezelf;

Met energielabel C (of hoger) zorg je dat jouw bedrijfspand is voorbereid op de toekomst;

Je verlaagt je maandelijkse energierekening direct;

Je spreekt nieuwe doelgroepen aan die geïnteresseerd zijn in organisaties die hun beleid duurzaam doorvoeren;

De lange termijn opbrengsten leveren meer op;

Een bedrijfspand waar meer op het gebied van duurzaamheid in is geïnvesteerd stijgt op de lange termijn in waarde.

Hoe financier ik dit?

Isoleren, kozijnen vervangen en zonnepanelen op het dak leggen: het vraagt een flinke investering vooraf. De kans is groot dat de volledige investering om je bedrijfspand te verduurzamen niet op je bankrekening rust.

Via onze rekentool heb je direct inzicht in je maandelijkse lasten als je een verduurzamingshypotheek aanvraagt. Vergeet je aanvraag niet te versturen, dan neemt een specialist direct contact met je op om de aanvraag door te nemen.

Wij werken als onafhankelijke partij samen met verschillende financiers. Dat zijn banken of hypotheekverstrekkers, maar ook alternatieve financiers. Doordat wij niet afhankelijk zijn van één partij, kunnen we de beste verduurzamingshypotheek voor jouw situatie adviseren.

Een verduurzamingshypotheek van Financiering-Bedrijfspanden

Klaar om te verduurzamen? Een verduurzamingshypotheek via Financiering-Bedrijfspanden levert je de volgende voordelen op:

Je ontvangt een financiering tot max. 80% van de marktwaarde bedrijfspand (na aanpassing/ verbouwing);

Ons financieringstraject heeft korte en heldere tijdslijnen;

Als onafhankelijke partij vergelijken we verschillende financiers en bepalen we op basis van jouw situatie de financier met de scherpste rentes en beste voorwaarden;

Je hebt gedurende het hele traject één vast aanspreekpunt met jarenlange ervaring in de vastogedbranche;

Toegang tot ons netwerk van energieadviseurs voor maatadvies voor je bedrijfspand.

Meer weten?

Veelgestelde vragen rondom de verbouwing of verduurzaming van een bedrijfspand

Kan ik lenen als ik een BKR-registratie heb?

Een BKR-registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement of leaseauto heb je waarschijnlijk ook een BKR-registratie (wordt geregistreerd vanaf een bedrag van 250 euro). Wanneer de BKR-registratie negatief is (drie maanden op rij een betaalachterstand van ten minste 250 euro) heeft dit invloed op je lening. Om erachter te komen wat je kunt lenen, vul je bovenstaand formulier in. Onze adviseur beoordeelt dan de aanvraag.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.