Zakelijke krediet aanvragen voor de aankoop of verduurzaming van je bedrijfspand
Van dromen naar doen. Jouw ondernemersmentaliteit zorgt ervoor dat je van aanpakken weet en dromen waarmaakt. Zo wil je bijvoorbeeld een bedrijfspand kopen om een winkel te starten of wil je je kantoorpand verduurzamen om je steentje bij te dragen aan het milieu. Voor niets gaat de zon op en daarom ben je op zoek naar een zakelijk krediet voor de aankoop of verduurzaming van je bedrijfspand. Benieuwd hoe onze vastgoedexperts je kunnen helpen? Je leest het op deze pagina.
Wat houdt een zakelijk krediet van Financiering-Bedrijfspanden in?
Een eigen bedrijfspand kopen staat hoog op de wensenlijst van veel ondernemers. Een zakelijk krediet van Financiering-Bedrijfspanden is een lening voor zakelijke doeleinden, voor de aankoop of verduurzaming van je bedrijfspand. Dit is een langlopende lening die je binnen 5 tot 20 jaar moet aflossen.
Wat zijn de voorwaarden van een zakelijk krediet bij Financiering-Bedrijfspanden?
Voordat je een bod uitbrengt op een zakelijk pand of de waterpomp al in je digitale winkelmandje ligt, is het eerst verstandig om je financiële mogelijkheden te berekenen. Als ondernemer wil je dat je investering zichzelf terugverdient. En daarnaast is het belangrijk dat je een buffer hebt: je moet, afhankelijk van het doel en je financiële situatie, ten minste 10% aan eigen geld inleggen. Dit zijn de criteria waarmee je rekening moet houden:
Voorwaarden van een zakelijk krediet voor de aankoop van een bedrijfspand
- Je krijgt maximaal 90% van de aankoopwaarde gefinancierd
- Het is een lening met lineaire aflossing
- De maximale looptijd is 20 jaar
- Je moet ten minste twee jaar aan jaarcijfers aanleveren
- De financieringshoogte wordt vastgesteld aan de hand van een recente NRVT taxatie, in combinatie met de betaalbaarheid binnen de onderneming
- Het huidige of te verwachte energielabel kan van invloed zijn op de financieringshoogte
Voorwaarden van een zakelijk krediet voor de verduurzaming van een bedrijfspand
- Je ontvangt maximaal 90% aan financiering van de marktwaarde bedrijfspand na aanpassing of verbouwing
- Het is een lening met lineaire aflossing
- De looptijd is tussen de 5 en 20 jaar
Het energieverbruik van je de bedrijfspand wordt uitgedrukt in een energielabel. Hoe hoger het label (energielabel A is het hoogste), hoe lager je verbruik. Wist je dat de meeste kantoorpanden vanaf 100 m2 ten minste energielabel C moeten hebben vanaf 1 januari 2023? Verduurzamen is dan niet alleen verstandig, maar in veel gevallen ook noodzakelijk.
Een zakelijk krediet berekenen
Voor de aankoop of verduurzaming van je bedrijfspand heb je zelf een spaarpotje nodig. We zetten alle kosten voor je op een rijtje, zodat je niet achteraf voor verrassingen staat.
Inbreng van eigen geld
Voor de aankoop van je bedrijfspand heb je ten minste 10% (plus kosten koper) aan eigen geld nodig. Op een aankoopwaarde van 300.000 betekent dit ten minste 30.000 euro. Voor de verduurzaming van je pand moet je tenminste 20% zelf financieren.
Rentekosten
Bij een zakelijk krediet horen rentekosten. Financiers lenen jou een bepaald bedrag en krijgen hier een vergoeding voor. Dat maakt het aantrekkelijk voor hen om jou het geld te lenen. Het rentepercentage dat je betaalt hangt af van de hoogte financieringsbedrag, de rentevaste periode en LTV (schuld-marktwaarde verhouding). Hieronder vind je een overzicht van de rentepercentages die onze financiers vragen.
Financieringsbedrag | Hypotheekrente |
---|---|
Tot 300.000 euro | Tussen de 4.70% en 7.75% |
Vanaf 300.000 tot 500.000 euro | Tussen de 4.20% en 7.35% |
Vanaf 500.000 euro | Tussen de 4.10% en 7.25% |
Eenmalige kosten
Bij de aankoop van een bedrijfspand zijn een aantal eenmalige kosten inbegrepen. Dit zijn de volgende:
Taxatie, kadaster, notaris | +/- 3.000 euro |
Overdrachtsbelasting | 10,4% van het aankoopbedrag |
Intakegesprek | Gratis |
Startfee bij aanvang | 750 euro (excl. BTW) |
Succesfee bij afronding | 1% over leensom, bij financieringen tot 500.000 euro. Bij financieringen boven dit bedrag zijn de kosten in overleg. |
De verschillende zakelijke kredietverstrekkers
Wanneer je je financiële situatie in kaart hebt gebracht en een duidelijk plan hebt opgesteld, kun je het beste via ons een zakelijk krediet aanvragen. Wij zetten alles voor je op een rijtje en kijken kritisch naar alle voorwaarden en condities van het krediet. Veelal wordt als eerste gekeken naar de rentekosten maar ook type aflossing, looptijd, mogelijkheid vervroegd en boetevrij aflossen zijn allemaal belangrijke zaken waarop een keuze gemaakt kan worden. Wij willen dat ondernemers weten waarvoor ze een handtekening zetten en zien het als onze plicht in begrijpelijke taal te adviseren waarvoor ze kunnen kiezen.
Wij zijn een onafhankelijke partij en bemiddelen tussen banken, financierders en degenen die een financiering zoeken. Wij bieden zelf geen financieringen aan en ontvangen geen commissie van deze financiële instellingen. Daardoor hebben wij er geen persoonlijk voordeel bij om een bepaalde financiële aanbieder te adviseren. Wij kijken welke financiering het beste past bij jouw situatie en daarmee ontvang je advies op maat.
Een zakelijk krediet aanvragen
Een zakelijk krediet aanvragen via Financiering-Bedrijfspanden? In slechts 5 stappen regel je het
- Via onze rekentool vul je de aanschafwaarde in en geef je aan hoeveel eigen geld je wilt inleggen: je krijgt dan direct een overzicht van de verwachte maandelijkse lasten.
- Je vult alle benodigde gegevens over het bedrijfspand in.
- Je verstuurt je aanvraag en binnen 24 uur neemt onze vastgoedexpert contact met je op.
- De aanvraag wordt doorgenomen en er wordt een passend advies gegeven.
- Bij akkoord sluit je de zakelijke lening af en kun je starten met je ondernemersdroom.