6 redenen om een zakelijke financiering af te sluiten
Als ondernemer gaat het je voor de wind. Je ontgroeit de keukentafel en het wordt tijd om te investeren in een bedrijfspand. Of je hebt al een bestaand pand en wilt investeren in verduurzaming van je activiteiten. Je vindt het belangrijk dat de uitstoot van je organisatie wordt geminimaliseerd, draagt graag bij aan het milieu en wilt minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Maar die grote plannen vragen om een flinke investering. Geld dat je misschien niet direct voorhanden hebt. Daarom geven we je op deze pagina 6 redenen om een zakelijke financiering af te sluiten.
Wat is een zakelijke financiering?
Een zakelijke financiering vraag je aan omdat je een investering wilt doen waar je niet voldoende middelen voor hebt. Het doel van die financiering is dat het uiteindelijk meer geld oplevert. Bijvoorbeeld de aankoop van een bedrijfspand om de productie op te schroeven, je vastgoed herfinancieren zodat er extra geld vrijkomt of je pand verduurzamen om je energierekening te laten zakken. De looptijd van een zakelijke financiering is maximaal 20 jaar. Indien je in aanmerking komt voor zo’n financiering, krijg je in één keer het benodigde bedrag gestort. Daarna betaal je in termijnen (maandelijks) het leenbedrag terug plus de rentelasten.
6 redenen om een zakelijke financiering af te sluiten
Reden 1: Het biedt nieuwe investeringsmogelijkheden
Slimme, zakelijke investeringen zijn bedoeld om er meer geld mee te verdienen of te besparen op kosten. Een zakelijke financiering biedt nieuwe investeringsmogelijkheden: de aanschaf van een bedrijfspand om deze te verhuren aan derden of de aankoop van een winkelpand om je producten aan de man te brengen.
Reden 2: Je creëert het hefboomeffect
Met vreemd vermogen (een zakelijke financiering) kun je je winsten vergroten als je een pand of vastgoedobject verhuurt. Eigen geld dat je investeert in de aankoop van een woning, kun je niet meer gebruiken en moet je opnieuw sparen. Met een lening houd je geld over, waardoor je verder kunt investeren. Een zakelijke financiering verruimt je financiële speelruimte, waardoor je sneller opschaalt. Hierbij is het belangrijk dat de rentelasten lager zijn dan de verwachte huurinkomsten. Je huurinkomsten betalen de lening en jij kunt – mits voldoende middelen – een volgend object aanschaffen. Dit noemen we het hefboomeffect.
Reden 3: Als je investeert in duurzame bedrijfsmiddelen, kun je gebruik maken van subsidies
De stijgende gas- en energierekening, het ambitieuze akkoord van Parijs en zorgen over hoe we de wereld doorgeven aan onze volgende generatie. Verduurzamen is belangrijker dan ooit en waarschijnlijk ben jij er als ondernemer ook mee bezig. Door te verduurzamen draag je bij aan een betere wereld, verklein je je ecologische voetafdruk, slinken je maandelijkse energiekosten én verhoog je de waarde van je bedrijfspand.
Heb je het besluit genomen om te investeren in duurzame middelen, dan is het nu het ideale moment. De Nederlandse overheid stimuleert ondernemers om te verduurzamen met verschillende subsidies en regelingen. Met onder andere de VAMIL, MIA en Energie-Investeringsaftrek profiteer je van deze regelingen. Daarnaast is het in sommige gevallen noodzaak: vanaf 2023 moeten bedrijfspanden voorzien zijn van energielabel C of hoger.
Reden 4: Je kunt het geld direct investeren
Is je zakelijke financiering goedgekeurd en staat het bedrag op je rekening? Je kunt het direct investeren om je ondernemersdroom te verwezenlijken.
Reden 5: Flexibiliteit
Vergeleken met een hypotheek voor je huis, is een zakelijke financiering een stuk flexibeler. De maximale duur is korter (maximaal 20 jaar), maar het leenbedrag is vaak ook een stuk lager. Dat zorgt ervoor dat je relatief snel kunt aflossen, zeker als de investering direct financieel voordeel oplevert. Je betaalt rente over de resterende leensom, dus hoe meer je aflost, hoe minder aan rentelasten je betaalt. Daarnaast kun je, in tegenstelling tot een privélening, in veel gevallen volledig boetevrij aflossen. Gaat het je financieel voor de wind en wil jij de financiering in de helft van de tijd aflossen? Geen probleem!
Reden 6: Renteaftrek
Over de hoogte van de zakelijke financiering betaal je rentekosten, als tegenprestatie voor het leenbedrag. Dat is hoe financiers en banken geld verdienen aan jou als klant. Deze kosten zijn vooraf bekend. Als ondernemer trek je deze kosten af van de winst, waardoor je minder belasting betaalt over je winst. Dat levert je extra financieel voordeel op.
Je zakelijke financiering regelen via Financiering-Bedrijfspanden
Door onze jarenlange ervaring binnen de financiële- en vastgoedmarkt kunnen we helpen om je in contact te brengen met de juiste specialisten. We helpen je niet alleen met de aanvraag van je bedrijfshypotheek, maar ook met het vinden van het juiste pand of je in contact te brengen met de juiste specialisten. De voordelen voor jou op een rijtje: